EXPOSITIE ‘ADVENTUROUS EXCURSIONS’

Vanstichel-Vandebos (Niko Van Stichel en Lut Vandebos)

wordt zondag 3 juli om 14.00 uur geopend. Tot die tijd zijn we gesloten.


Sinds 2003 organiseert NVS Enterprises onderaardse reizen. De onderneming is van kunstenaars Niko van Stichel en Lut Vandebos.
De duikboot, waar deze reizen mee worden uitgevoerd, vaart op onderaardse stromen op zoek naar onze geschiedenis. Het is als het ware een reis in de tijd waarbij de passagiers en de bemanning aangewezen zijn op hun zintuigen om zich een beeld te vormen van wat er zich buiten hun zichtveld afspeelt.

Suburban Excursions’ sluit aan bij de ruimere exploratie van Van Stichel-Vandebos waarbij ze onderzoeken wat denkbaar, haalbaar en eventueel realiseerbaar is. Net zoals bij de romanschrijver Jules Verne werden vele fantasie├źn in het sciencefictiongenre dat hij beoefende, later werkelijkheid. Hoe ludiek de perceptie rond de duikboot ook moge zijn, in essentie gaat het hoofdzakelijk over een vrije en ondogmatische manier van denken waarbij men rekening houdt met gedachten die zich buiten onze kleine denkbox bevinden.

Drie juli opent in de expositieruimte van HulstArt, een heus reisbureau. Dan wordt veel duidelijk. Dit reisbureau uit het post-Corona tijdperk neemt de bezoeker mee op een trip die alle zintuigen prikkelt. Van reizen naar de diepste krochten van de aarde tot idyllische florale fantasiewerelden. Een imaginaire reisbureau voor onbestaande bestemmingen.