ExpositionsDe tentoonstelling van Ad van Aart is vanaf heden te bezoeken op afspraak:
– werkgroephulstart@gmail.com of
– tel +31 6 33 64 82 86 of
– tel +31 6 83 61 66 85


Eind januari 2021 hopen we officieel te openen.

AD VAN AART; klankinstallaties; borduurwerk; tekeningen.

Playground 

Ad van Aart, geboren in 1953 in Bergen op Zoom, maar opgegroeid in Hulst, woont en werkt in Eindhoven,.
Ad kun je het beste typeren als een beeldenmaker. Hij gebruikt voor een beeldhouwer minder voor de hand liggende materialen. Bij kringloopwinkels e.d. verzamelt hij de meest uiteenlopende spullen en materialen. Die inspireren hem tot ruimtelijke objecten en installaties. Het maken ervan is een intuïtief proces. Hij laat zich leiden door het materiaal en verwerkt het met grote aandacht. Hierdoor wordt ruimte gecreëerd voor verwondering, de open kijk als die van kinderen, spiritualiteit en humor. De beelden maken zich min of meer zelf.
De afgelopen jaren is ‘geluid’ een extra dimensie geworden in zijn werk. Aanvankelijk ontstonden er kleine geluidssculpturen, mechanisch aangedreven door het publiek.
Op een gegeven moment kreeg hij een aantal orgelpijpen waarmee hij grotere sculpturen ging bouwen. Hij werkt nu aan een grote serie klanksculpturen met orgelpijpen en blazende stofzuigers. Voor hem zijn het nog altijd beeldhouwwerken waar geluid een extra dimensie in is geworden. 
Ad van Aart maakt met zijn werk interactieve exposities waar het publiek zelf de geluidssculpturen kan bedienen. 
Naast de geluidssculpturen zijn er borduurwerk en tekeningen van Ad te zien.

Ad zal tijdens de opening en op zondag 24 januari en zondag 14 februari een klankperformance verzorgen.

ROB SCHOLTE; werken; zeefdrukken.

Met deze kleinschalige expositie in de kleine ruimte wil HulstArt het onderzoek aangaan naar de houdbaarheidsdatum van Scholtes getoonde werken.

Scholte behoorde in de jaren 80-90 tot het postmodernisme ( … een principieel eclectische stroming die het onderscheid tussen lage en hoge cultuurproductie veronachtzaamt en zich bedient van ironische of anarchistische combinaties van elementen uit verschillende stijlperioden, stromingen, genres, media en technieken die voorheen onverenigbaar werden geacht. Bron: Wikipedia)
Wat kan de betekenis van de getoonde werken zijn in dit totaal andere tijdsgewricht, waarin verdeeldheid, repressie en een mate van preutsheid kenmerkend zijn? Ook de inpakt, de hallucinante effecten van corona(beleid) heeft ons wereldbeeld doen kantelen.
Met andere woorden: is Rob Scholte’s werk te actualiseren!
Wij willen onze bezoekers met deze expo tot reflectie uitnodigen.

Openingsdagen- uren na c.maatregelen:

woensdag t/m zondag van 14.00 – 17.00 uur